İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 47 gözaltı

İHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’daki suç örgütlerini tespit etmek ve şüphelileri yakalamak amacıyla kapsamlı bir operasyon başlattı.

Bazı ilçelerde 30 saldırı yaptılar

Yapılan çalışmalarda, Esenler ve çevre ilçelerinde yaklaşık 30 saldırı gerçekleştiren suç örgütü tespit edildi. Polis ekipleri tarafından R.T. ve A.Ç. isimli şahısların liderliğini yaptığı suç örgütü mensuplarının, toplantı ve faaliyetlerini yürüttükleri adresler belirlendi.

47 kişi gözaltında

Polis ekipleri, tespit edilen adreslere 9 Temmuz tarihinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda suç örgütü lideri R.T. ile birlikte 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

46 kişi tutuklandı

Yakalanan şüpheliler, emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 1’ine sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanırken, 46 şahıs “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Mala Zarar Verme, Tehlikeli Madde Bulundurma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir