Sakarya’da serviks kanseri konuşulacak

Sakarya’da Serviks Kanseri Hakkında Bilgilendirme Programı Düzenlenecek

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Osman Köse’nin katılımıyla, 16 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) önemli bir program gerçekleştirilecek ve tüm vatandaşlar davetli.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, eğitim ve konferanslarla hizmet vermeye devam ediyor. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenecek olan “Serviks Kanseri Erken Teşhisi” konulu konferans, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gerçekleşecek.

16 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da başlayacak olan konferansa, SAÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Köse konuşmacı olarak katılacak. Konferansa ilgilenen herkesin katılımı beklenmektedir.

Related Posts

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.

Tek bir belirtiyle başlıyor, iki organı da etkiliyor

Farkında bile olmadan kalbinizi de böbreğinizi de riske atıyor olabilirsiniz. Uzmanlar, yaygınlığı artan kardiyorenal sendrom hakkında uyardı

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi.