Somut Delil Yokmuş: Halil Konakçı’ya Soruşturma Yok

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli imam Halil Konakçı, Hatay ile ilgili sözleri büyük tepki çekmişti. Savcılık, Halil Konakçı hakkında somut delil olmadığı için soruşturmaya gerek görmedi.

İmam Halil Konakçı, Türkçe ezan üzerinden Hatay’daki Fransız işgalini övmüş ve Atatürk ile silah arkadaşlarını hedef almıştı.

Savcılık, Halil Konakçı hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, savcılık “iddiaların soyut ve genel nitelik arz ettiği, somut bir bilgi, belge ve delile dayanmadığı” savundu. Kararda, “dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre söz konusu iddiaların soruşturma açılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı” iddia edildi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, mahkemenin kararına tepki göstererek, Diyanet’in soruşturmasının farklı olması gerektiğini söyledi. Zorlu, kendilerine gelen bilginin Halil Konakçı’ya görev yeri değişikliği ceza verilebileceği yönünde olduğunu ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, Konakçı’nın açıklamalarının görüntüleri de olduğunu ve savcılığın nasıl bir somut delil aradığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir